Stres nasıl geçer; Bütün toplumlarda gerek iş ortamı olsun gerek okul çevresi ya da aile ortamından kaynaklanan sorunların getirdiği strese rastlamak mümkündür. İnsan hayatı için oldukça önemli olan stres biterse bu insanın yaşamsal faaliyetlerini yitirdiği anlamına gelirken fazlası da sosyal yaşamında olumsuz etkilenmesine sebep olmaktadır.
Stres yediden yetmişe herkeste görülen bir rahatsızlıktır. Stresin vücutta yaptığı etkiler fizyolojik ve psikolojik olarak iki kısımda incelenir. Psikolojik belirtileri; Dengesiz ruh hali, depresyon, huzursuzluk, uyku düzeni bozukluğu, zihinsel performans eksikliği, konsantrasyon güçlüğü, unutkanlıktır.
Stres Nasıl Geçer
Stresin fiziksel belirtileri ise; Mide ekşimesi, iştahın azalması ya da artması, değişken bağırsak alışkanlığı, ishal ya da kabızlık nöbetleri, nefes alıp vermede zorluk, astım, çarpıntı, migren, aşırı terlemedir. Bu belirtilerden bir ya da bir kaçına sahipseniz öncelikle stres yapan sebeplerden eğer mümkünse uzak durmaya gayret göstermelisiniz. Eğer uzak duramıyor ve iyice kendinizi çıkmazda hissediyorsanız mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız.
Stres kısa dönemde kalp atış sayısında artma, kan basıncında artış, endişe karamsarlık, kızgınlık, unutkanlık, dikkati toplayamama gibi etkiler yaparken, uzun dönemde ise Kronik hastalıklar, depresyon, fobiler, kişilik değişikliği, ruhsal hastalıklar, düşünce ve hafıza bozuklukları, uyku bozuklukları olarak kendini gösterir. Bunların sonucunda ise üretkenliğin azalması, zevk alamama, yakın ilişkilerden uzaklaşma gibi durumlar meydana gelir. Hafif dereceli stresten sizin rahatlamanızı sağlayacak olan melisa, adaçayı, rezene, sarı kantaron, kedi otu gibi bitki çaylarıyla kurtulabilirsiniz.
Stres nasıl geçer sadece tavsiye amaçlıdır. Kesinlikle bir doktordan yardım almanızı tavsiye ederiz.