Boyun fıtığı nasıl geçer; Boyunda bulunan omurların bünyesinin bozukluğa uğrayarak, omurilikteki sinirlere etki yapması sonucu oluşan bir rahatsızlıktır. Omurdaki yumuşak dokunun şekli bozularak iç bölgedeki sinirlere etki yapmasına sebep olur. Duyulan şiddetli ağrının sebebi beyinden çıkarak vücuda dağılan bu sinirlerde meydana gelen hasardır. Beyinden vücuda dağılan sinirler organizmanın değişik yerlerine gittiğinden, boyunda oluşan bu problem kişinin kol, bacak, sırt veya boynunda ağrılara neden olabilir. Boyun fıtığı rahatsızlığı olan kişi eğer vaktinde tedavi edilmezse kollarda ve bacaklarda kalıcı felç oluşturabileceği için mutlaka vaktinde tedavi olmalıdır.
Boyun Fıtığı Nasıl Geçer?
Boyun fıtığı boyun sırt ve kollarda ağrı ve güçsüzlük uyuşukluk olarak hissedilir. Hasta kavrama yeteneğini yitirip elinde eşya tutmakta zorlanır hale gelebilir. Ayrıca hastalığın ileriki evrelerinde ağrı olan kolda zayıflama görülebilir. Boyunda meydana gelen hasar sonucu beyine giden kan damarlarına baskı uygulayabilir. Bunun sonucunda ise algılamada zorlanma, konsantre eksikliği, uyku düzeninde bozukluk, sabah yataktan yorgun kalkmak, kulak çınlaması, baş dönmesi, görme kaybı görülebilir. Fizik tedavi ve ağrı kesicilerle hastanın ağrısı hafifletilebilir. Ayrıca tıbbi tedaviyle birlikte bitkisel yöntemlerle de bu ağrılardan kurtulmak mümkün. Özellikle havlıcan, kekik, zencefil ve biberiye yağları boyuna masaj şeklinde uygulandığında hastayı oldukça rahatlattığı görülmüştür.
Rahatsızlığın başlangıç döneminde dinlenmek, stressiz bir ortam, ağrı kesiciler ve fizik tedaviyle hastalık tedavi edilebilirken bu tedavilere rağmen hastalık geçmedi ve kollarda uyuşukluk arttı, kısmi felçler görülmeye başladıysa hasta ameliyat edilmelidir.
Boyun fıtığı için bitkisel öneriler;
1 su bardağı suya 2-3 yemek kaşığı kırk kilit otu konulur ve 5 dakika kaynatılır. Ilık olarak bu suyla boyuna masaj yapılır.
Badem yağı, ceviz yağı, zeytin yağı, hardal yağı, eşit miktarlarda karıştırılır ağrılı bölgeye masaj şeklinde uygulandıktan sonra streç film ile sarılır.
Boyun fıtığı nasıl geçer yazımız tamamen bilgilendirme amaçlıdır asla doktorun yerini tutmaz. Eğer boyun fıtığınız olduğunu düşünüyorsanız mutlaka bir doktora görünün.