Bilgizade – Güncel Sosyal İçerik Platformu

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Alerjik Nezle ve Geniz Akıntısı Tedavisi

Alerjik Nezle ve Geniz Akıntısı Tedavisi

bilgin bilgin -
1310 0
Alerjik Nezle ve Geniz Akıntısı Tedavisi

Alerjik nezle ve geniz akıntısı tedavisi; Alerjik nezle alerjiden kaynaklanan burun iltihabı olup alerjenlerin hava yolu mukozasına yapışarak iltihabi etkileri başlatması ile oluşur. Çoğunlukla nezleye yakalandığımızda burun akıntısından şikayet eder ve bir an önce geçmesini isteriz. Fakat alerjik nezlede durum çok daha kötü… Çünkü hastalık bütün bir yıl boyunca kesilmeyen burun akıntısı şeklinde devam edebiliyor. Genellikle bahar aylarında görülen hastalığa halk arasında saman nezlesi denilir. Ancak bu terim yanlış bir açıklamadır.

Alerjik nezle çoğunlukla sürekli aynı ortamda bulunan hayvan tüyü, bazı kimyasallar, ağaç polenleri ve ev tozundan kaynaklanabilir. Hastalık genelde kırk yaş öncesinde kendini gösterir ve yaş ilerledikçe de azalır. Normalde bu hastalık oldukça basit bir hastalık olup pratisyen hekim kontrolünde bile atlatılabilirken bazen de sinsi bir şekilde ilerleyerek astımsinüzitorta kulak iltihabı olarak seyrini değiştirebilir.

Alerjik Nezle ve Geniz Akıntısı Tedavisi

Burun tıkanıklığının tedavisi için alerjik nezle olan hastanın burun mukozasında ve burun etlerinde küçültme yapan burun spreyi veya hap kullanılabilir.

Alerjik nezlede burnu açmak için kullanılan dekonjestan spreyler (otrivine, iliadin) çok faydalıdır. Fakat uzun süreli kullanımı bağımlılık yapabileceğinden kısa süreli olarak kullanılmalıdır. Bitkisel yöntemleri uygulamanızda sizin için faydalı olacaktır.

  • Kurt pençesi, şahdere otu, adaçayı, ıhlamur, ayrık, peryavşan, biberiye tamamı ya da tek tek kaynatılıp içine bal eklenir ve çay gibi içilir.
  • Çörek otu yağı buruna damlatılır.
  • 100 gram polen, 30 gram arısütü, 100 gram toz zerdeçal, 1 kg bal karıştırılıp macun haline getirilerek yenir.
  • Limon ve zeytinyağı bire bir karıştırılıp buruna damlatılır.

Alerjik nezle ve geniz akıntısı tedavisi yazımız sadece bilgi amaçlıdır asla doktor muayenesinin yerini tutmaz. Uygulamaya geçmeden önce mutlaka doktorunuza danışın.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir